Bergénia tučnolistá (Badan) kvapky (tinktúra) 50 ml

  • ALOJ0180
  • Nové
  • Poslať známemu

    Bergénia tučnolistá (Badan) kvapky (tinktúra)  50 ml

    Bergénia tučnolistá (Badan) kvapky (tinktúra) 50 ml

    Tinktura (extrakt) z oddenku a listů bergenie tučnolisté.

    Príjemca :

    * Povinné polia

      alebo  Zrušiť

  • Zdieľať na Facebooku

Tinktura (extrakt) z oddenku a listů bergenie tučnolisté.

Tinktura (extrakt) z oddenku a listů bergenie tučnolisté.

Bergenie tučnolistá (Bergenia crassifolia, čeleď lomikamenovité - Saxifragaceae, SK: Bergénia tučnolistá, Badan). Domovem této zcela nedoceněné byliny je Sibiř a Mongolsko, kde ji místní obyvatelé používají nejen jako léčivou rostlinu, ale i jako potravinu. Při včasné aplikaci tinktury z bergenie ihned při prvních příznacích bolestí v krku způsobených streptokoky či viry (angína - akutní zánět krčních mandlí) se většina potencionálních nemocných vyhne následnému užití antibiotik. Bylina v této oblasti působí minimálně stejně razantně jako angínovník či náduť madagaskarská, ale je v porovnání s těmito bylinami zcela bezpečná. Další ověřenou oblastí působení bergenie jsou záněty močových cest včetně močového měchýře, záněty ledvin a průjmová onemocnění včetně dysenterie. Ruská literatura uvádí i působení proti erozi děložního čípku.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není z důvodu obsahu alkoholu vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold)Normální funkce jater a žlučníku.

Na základě Nařízení Evropského parlamentu nesmíme uvádět všechny účinky, které bylina má. 

Více o účincích na: http://info.tinktura.eu/tinktury-z-bylin-alopaticke-tinktury-z-bylin-jednodruhove-c-169_2/bergenie-kapky-tinktura-50-ml-p-3278

OVZ-35.1-10.10.2012-1133

Kód:angina,zánět močových cest,ledvin,průjem,eroze děložního čípku,urologie,urologické nemoci,antibakteriální,antibiotikum, ATB.

Obsah 100% alkoholu 0,02
druh položky výrobek